Neyse, bu yazının asıl amacı karidesli, mantarlı makarnadan bahsetmekken girizgahı biraz uzun tuttum. Hızlıca tarife geçelim.
Malzemeler:
- 1 kg orta boy karides
- 1/2 kg mantar
- 2 kutu krema
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- zeytinyağı
- 1 paket makarna
- kekik, karabiber, kurutulmuş fesleğen ve tabi ki tuz.
1-Öncekle bu videoyu izleyin;
http://www.uzmantv.com/karides-nasil-ayiklanir
2- Kendinize güzel bir tepsi bulup karidesleri ayıklayın, yer yer onlarla oynayın :)
3- Haşlanmış karidesleri sudan geçirip kaynayan bir suda 5 dakika kadar haşlayın.
4- Bu arada başka bir tencerede makarnalarınızı haşlayın.
5-Önce zeytinyağında sarımsak ve soğanlarınızı kavurun ardından mantarlarını da ekleyip kavurmaya devam edin.
6- Tenceredekiler kıvama gelince karidesleri de ekleyip biraz daha kavurun.
7- Ardından kremanızı ve baharatlarınızı da ekleyip makarna ile karıştırın.
Yemek hazır :) :)
Biz mantar olarak, adını şu an bir türlü hatırlayamadığım kültür mantarından farklı bir mantar türü kullandığımızdan yemeğimiz bir karardı ama tadı enfesti :)